Geleneksel Dans ve Çocuk

Dans etmek, yaş gözetmeksizin her insanın yapabileceği ve olumlu etkilerini zihinsel ve fiziksel hissedebileceği bir etkinliktir. Sosyal, sanatsal ve kültürel bir etkinlik olan dans sayesinde, kişi ruhsal ve zihinsel olarak kendini daha rahat hisseder. Ayrıca kişisel gelişim yönünden de olumlu bir etkinlik olduğu yapılan araştırmalar sonucunda ortaya konulmuş bir gerçektir.

Öncelikle dans eden kişi, kendini disipline ederek sağlıklı ve dengeli beslenmeyi öğrenir. Ayrıca yaptığı etkinlik sayesinde de hareket edip, aldığı besinlerin yakılmasını sağlayarak çağımızın hastalığı olan obeziteye karşı da kendini korumuş olur.

Dans etmek, vücuda fiziksel olarak da katkı sağlayacak bir etkinliktir. Kasların çalıştırılmasını ve uzatılması, kas-iskelet yapısını ve vücut çizgilerini olumlu yönde etkilemektedir.

Sosyal bir faaliyet olması nedeniyle, çocukların hem arkadaş  ilişkileri güçlenir hem de dans çalışmaları sırasında sorumluluk alma ve takım çalışması gibi becerileri kazanır.

Fiziksel bozuklukların giderilmesi amacıyla da yapılabilecek olan bu etkinlik sayesinde bazı sorunlar (düztaban, içe basma gibi) giderilebilir.

Sorumluluk ve kendini idare etme yeteneğini katan bu etkinlik, kendini disipline edebilme yeteneğini de çocuğa katar ve gelişmesinde yardımcı olur.

Dans etmek, gösteri gibi organizasyonlara katılmasına olanak sağlayabilir. Bu sayede uzunca süre disiplinli ve düzenli çalışmayı öğrenir. Sahneye çıkmış olmanın kendisine katacağı prova yapma ve seyirci karşısına çıkma gibi durumlar onu profesyonelliğe hazırlar.

Dans etme, hareketlerin belli bir tekrarı ile ortaya çıkan bir etkinliktir. Bunu sebeple dans etmek, ezber ve konsantrasyon yeteneklerinin gelişmesinde, hafızanın güçlenmesinde olumlu bir rol oynamaktadır.

Geleneksel danslar çocukların kültürleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlar. Dans ettikleri yörenin adetleri, gelenek-görenekleri, eskiden nasıl giyindikleri, nasıl yaşadıkları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlar.

Özel Pelikan İlkokulu olarak öğrencilerimizin psikomotor gelişimlerine katkı sağlamak, özgüvenlerini geliştirmek ve kültürümüzü gelecek neslimize aktarmak amacıyla öğrencilerimize geleneksel danslarımızı öğretmeyi planlamaktayız.

Yapacağımız çalışmalar doğrultusunda arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçiren, enerjisini kendisini geliştirerek harcayan, takım olabilmenin önemini farkeden, beğenilmek ve başarmanın tadına varan mutlu öğrenciler yetiştirmiş oluyoruz.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Nedir?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye’de ortaokuldan liseye geçiş aşamasında öğrencilerin merkezi bir sınava tabi tutulduğu bir sistemdir. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen bu sınav,

Fen Bilimleri Hayattır: Keşfetmenin Gücü

Fen bilimleri, hayatın her alanında karşımıza çıkan ve dünyayı anlamamıza yardımcı olan temel bir disiplindir. Günlük yaşamımızda doğa olaylarını gözlemlerken ya da teknolojiyi kullanırken, aslında