Ulusal Sınavlara Hazırlık
İyi sunulmuş bir eğitim hayatı kaliteli geleceğin temelini atar.
LGS sistemi ile Pelikan öğrencileri disiplinli ve sistemli çalışma, analiz ve sentez yapma, zaman yönetimini öğrenme, pes etmeden mücadele etme, hatalarından ders çıkarma gibi davranışları öğrenerek hayatında uygular.
Eğitim üç ayaklı bir sac ayağı gibidir. Bu sac ayaklarını aile, okul ve öğrenci oluşturur. Ayakların biri eksik olduğunda diğer iki ayağın dengeli bir şekilde durması beklenemez. Bu üçlünün birbirinden ayrılmaz bir bütün ve koordinasyon halinde olmaları eğitim ve öğretim sürecini en ideal ve sağlıklı bir şekilde tamamlamasını ve gelecek için sağlam bir zemin hazırlamasını sağlamaktadır. Her hafta düzenli olarak online deneme sınavları ile aileler eğitime dahil edilerek sacın üç ayağı tamamlanmış olur.
En az yılda iki kez yoğunlaştırılmış Türkçe – Matematik – Fen Bilgisi Kampları planlanır. Bu kamplarda öğrencilerin pes etmeden mücadele etmesini ve planlı ders çalışma alışkanlığı edinmesi hedeflenir. Kamplar sayesinde öğrencilerin özellikle matematik fobisi ortadan kaldırılarak derse karşı olumlu duygular beslenmesi sağlanır. Düzenlenen bu kamplar sayesinde öğrencinin matematik seviyesi bir üst basamağa taşınır. Ayrıca kamplarda öğrenciler arasında sosyalleşme, yardımlaşma ve paylaşma duygusu gelişir.
Öğrendiği bilgiyi uygulamak, pekiştirmek ve bireysel eksikliklerin giderilmesi için düzenli olarak soru çözüm saatleri uygulanır. Günlük odaklanma ve dikkat toplama etkinlikleri yapılarak öğrencinin kendi duygu ve düşüncelerinin farkına varması sağlanır.
Sınav taktikleri eğitimleri ile öğrencilere sınav stresini yönetme ve zamanı verimli kullanma eğitimleri verilir. Düzenli olarak öğrencilerin yanlış yaptığı veya anlamadığı sorular çözdürülerek öğrencilerin eksiklikleri kapatılır. Öğrencilerin motivasyonunu yükseltmek ve hedef belirlemelerini sağlamak için bölgede bulunan nitelikli okullara geziler düzenlenir. Türkiye geneli deneme sınavları uygulanarak öğrencilerin mevcut durumlarının farkına varmaları sağlanır. Koçluk Sistemi ile öğrencilerin bireysel kısa ve uzun vadeli hedefler koyması öğretilir. Sistemli yapılan deneme sınavları ile öğrencilerin gelişimi takip edilir.