Pelikan’da Akıl ve Zeka Oyunları

Günümüzde çocukların teknolojinin her alanına kolayca ulaşabildikleri bir yaşamları vardır. Bu nedenle zeka ve bilinç gelişimleri çok hızlı olmaktadır.  Çocuklar her şeyi çok kısa zamanda algılamakta ve farklı değerlendirebilmektedirler. Akıl ve zeka oyunlarının çocukların gelişimine etkileri de bu nedenle çok farklı olmaktadır.

Yapılan araştırmalarda çocukların haftada iki kere bir saatlik çeşitli akıl ve zeka oyunu  oynamaları IQ puanlarında 13 puanlık, mantıklı düşünmelerinde ise yüzde 32’lik bir katkı  sağlamaktadır.

Pelikan Eğitim Kurumları olarak özel tasarımlı sınıflarımızda bulunan BBC(Brain Box Corner)ile zeka oyunlarına büyük önem vermekteyiz. Böylece çocukların hafıza, stratejik düşünme, görsel zeka, mantıksal düşünme, inovatif düşünme ve davranış becerilerini geliştirmekteyiz. Zeka oyunları sayesinde çocukların beyninin yüksek performans göstermesi mümkündür. Bu şekilde çocuklar daha mantıklı ve daha isabetli kararlar alabilmektedir. Akıl ve zeka oyunları sayesinde çocukları daha iyi tanımakta ve farklı alanlardaki becerilerini keşfetmekteyiz. Böylece, çocukları daha etkin yönlendirebilmekte, çok daha etkili bir iletişime girebilmekteyiz. Çocukların zeka oyunlarıyla birlikte dikkat, odaklanma ve konsantrasyonlarını arttırırken, bir yandan da motive olmalarını sağlamaktayız.

Akıl ve zeka oyunlarının bir diğer önemi ise her farklı oyunda çocuğun kendisini tanıması ve akranlarıyla birlikte kendisini değerlendirmeyi öğrenmesidir. Çocuk  her oyunda kendini nasıl geliştireceğini tanımakta ve anlamaktadır. Böylelikle kendini kontrol etmeyi öğrenmektedir.

Zeka oyunları çocukların geleceğe dönük tahmin yapma becerilerini de arttırmaktadır. Bu durumda da çocuk eğitim ve öğrenim hayatıyla ilgili daha iyi seçimler yapabilmektedir. Öğrenciler daha iyi arkadaşlar edinmekte ve çocuğun detaylarda kaybolmayıp bütünü görebilme yeteneğini arttırmasını sağlamaktadır.

Okulumuzda öğrencilerimizin zeka ve akıl oyunları derslerinde, teneffüs aralarında kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmeleri için Satranç, Mangala ,Qbitz , Dama, Reverse , Sumo, Labirent, Dokuz taş, Üç taş, Look Look, neşeli bardaklar vb. bir çok zeka oyunları bulunmaktadır.

Neden mangala?

Kültür ve Turizm Bakanlığı mangala oyunun, Anadolu kültürünün köklü bir başlığı olduğunu, oyunun genç kuşaklara tanıtılmasının, yaygınlaştırılmasının yararlı olacağını, kültürel ve turistik alanlarda ülke tanıtımına katkı sağlayacağını bildirmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Mangala oyununun oynatılması uygun bulunmuştur.

Mangala oyunu;

  • Analitik düşünme becerisini geliştirir.
  • Hafızayı güçlendirir.
  • Stratejik düşünme yeteneği kazandırır.
  • Doğru planlama yeteneği kazandırır.
  • Matematiksel hesaplama yeteneği kazandırır.
  • Ön görme yeteneğini geliştirir.
  • Hızlı ve doğru karar verebilme yeteneği kazandırır.
  • Mücadele gücünün gelişmesini sağlar.
  • Dikkati ve konsantrasyonu arttırır.
  • Zihinde canlandırma becerisini geliştirir.
  • İpuçlarında faydalanmayı sağlar.
  • Ezberci zihniyetten uzaklaştırır.
  • Sosyal gelişim sağlar.

İlkokul olarak sınıflarımızda haftada iki ders saatini akıl ve zeka oyunlarına ayırmaktayız. Öğrencilerimiz bu saatlerde yeni oyunlar öğrenip hem kendilerini geliştirmekte, hem akranlarıyla iletişim içerisinde olmakta, hem de eğlenceli vakit geçirmektedir. Aynı zamanda akıl ve zeka oyunları öğrencilerimizin akademik başarılarını da olumlu yönde etkilemektedir.

Bütün bu çalışmalarımız sayesinde, okulda kaliteli ve eğlenceli vakit geçiren, derslerinde de başarıyı yakalayan ve bunu sosyal yaşamına da aktaran öğrenciler yetiştirmiş oluyoruz.

Değerler Eğitiminin Sınavı

Her yıl Ramazan ayı geldiğinde, toplumumuzda dayanışma ve yardımlaşma duyguları pekişir. İnsanların kendini iyi ve huzurlu hissetmesini sağlayan bu manevi ay, özellikle değerler eğitiminin bir

Cambridge Okulları: Eğitimde Kalitenin İzinde

Günümüzde eğitim, bireylerin ve toplumların gelişimi için kritik bir rol oynamaktadır. Eğitim kurumlarının kalitesi, öğrencilerin akademik başarısı, kişisel gelişimi ve gelecekteki kariyerleri üzerinde derin etkilere

Sınavlara Hazırlıkta Davranış Eğitimi

Sınav dönemleri, öğrenciler için hem heyecan verici hem de zorlayıcı bir süreçtir. Başarılı olmak için sadece bilgi değil, aynı zamanda doğru davranışları sergilemek de önemlidir.